Εύκολος τρόπος για να παρασκευάσουμε παραδοσιακές σπιτικές χυλοπίτες

11:58 π.μ. Tips Now 0 Comments

Εύκολος τρόπος για να παρασκευάσουμε σπιτικές χυλοπίτες με σιμιγδάλι
Οι χυλοπίτες είναι είδος παραδοσιακού ελληνικού ζυμαρικού, που παρασκευάζεται από αλεύρι, αυγά, γάλα και αλάτι. Σε κάποια μέρη της Πελοποννήσου ονομάζονται και "τουτουμάκια". Η ζύμη ανοίγεται σε λεπτό φύλλο, και έπειτα κόβεται σε λωρίδες. Σε κάποιες περιοχές τεμαχίζονται σε μικρά τετράγωνα. Η διαδικασία αυτή στο παρελθόν γινόταν στο χέρι, ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται ειδικές μηχανές. Οι χυλοπίτες απλώνονται για ορισμένες μέρες σε καθαρά σεντόνια, μακριά από σκόνες και έντομα για να στεγνώσουν και να ξεραθούν τελείως. Τα λαζάνια παρασκευάζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μόνο που κόβονται σε στενόμακρες λωρίδες. Μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους, είτε ως σούπα, είτε με κοτόπουλο κ.λ.π. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές χυλοπίτες
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
10 αυγά
500 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
νερό
μπολ
λίγο αλεύρι
κόφτης ζύμης
πλάστης
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα το σιμιγδάλι τα αυγά και το 1 λίτρο νερό και ανακατεύουμε σιγά σιγά στην συνέχεια ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το νερό μας και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας λείο και ελαστικό. Στην συνέχεια αφήνουμε το ζυμάρι να "ηρεμήσει" για μια ώρα περίπου και στην συνέχεια ξανά ζυμώνουμε πάλι την ζύμη μας. 
Εύκολος τρόπος για να παρασκευάσουμε σπιτικές χυλοπίτες με σιμιγδάλι
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη μας σε μικρούς βόλους και σε μια λεία αλευρωμένη επιφάνεια αρχίζουμε με τον πλάστη μας να ανοίγουμε φύλλο. Στην συνέχεια κόβουμε με τον κόφτη σε μικρά τετραγωνάκια και τοποθετούμε τα τετραγωνάκια σε καθαρό λευκό σεντόνι μακρυά από σκόνη και έντομα με καλό αερισμό  για να στεγνώσουν και να ξεραθούν τελείως. Το μυστικό είναι στην ξήρανση θα πρέπει τακτικά να ελέγχουμε τις χυλοπίτες να είναι ξερές αλλά να μην θρυμματίζονται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ