ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Τρόπος για να αποθηκεύσουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Τρόπος για να αποθηκεύσουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια
ΓΕΝΙΚΑ
Το κρεμμύδι είναι λαχανικό Τα φύλλα αλλά και ο βολβός του, κοινώς γνωστά ως φρέσκο κρεμμύδι & ξηρό κρεμμύδι αντίστοιχα, τρώγονται, έχοντας χαρακτηριστική καυτερή γεύση και άρωμα, που μετριάζεται αν το κρεμμύδι μαγειρευτεί Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούνταν όχι άδικα δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη καλλιέργειά του και η μεγάλη διάρκεια ζωής σε αποθήκευση βοήθησαν στη διάδοσή του. Τρώγεται ωμό αλλά χρησιμοποιείται και ως γευστική προσθήκη σε πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής αλλά και διεθνούς κουζίνας.π Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά την διαδικασία με την όποια αποθηκεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια στην συντήρηση του ψυγείου μας, καθώς και τον τρόπο αποθήκευσης τους στην κατάψυξή μας.

Αποθήκευση στην συντήρηση του ψυγείου μας

ΥΛΙΚΑ
Χαρτοσακούλα
Χαρτί κουζίνας
Λαστιχάκι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πριν την αποθήκευση τους καθαρίζουμε καλά τα κρεμμυδάκια μας από υπολείμματα του χώματος κτλ. και τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Τυλίγουμε τα κρεμμυδάκια με χαρτί κουζίνας και τα δένουμε με ένα λαστιχάκι. Τα τοποθετούμε μέσα στην χαρτοσακούλα. Με αυτό τον τρόπο τα κρεμμυδάκια μας μπορεί να αντέξουν στην συντήρηση για περίπου 7-8 ημέρες. Καλό είναι να τα τοποθετήσετε στο ράφι των λαχανικών.

Αποθήκευση στην κατάψυξή.

ΥΛΙΚΑ
Χαρτί κουζίνας
Τάπερ ή σακουλάκια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα κρεμμύδια μας όπως θα κάναμε για να τα μαγειρέψουμε. Ξεφλουδίζουμε τα απαραίτητα μέρη του έτσι ώστε να είναι πεντακάθαρα. Στην συνέχεια με χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε καλά τα κρεμμυδάκια. Ύστερα στο πάγκο της κουζίνας μας ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι έτσι ώστε να είναι έτοιμο για μαγείρεμα. Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι ή σε ένα αποστειρωμένο τάπερ στην κατάψυξή μας.

Τρόπος για να αποθηκεύσουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια Τρόπος για να αποθηκεύσουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια Reviewed by TipsNow on Δεκεμβρίου 10, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.