3+1 καθημερινά tips για τα αβγά

8:34 μ.μ. Tips Now 0 Comments

3+1 καθημερινά  tips για τα αβγά
ΓΕΝΙΚΑ
Τα συστατικά του αβγού αλλάζουν ιδιότητες μετά από ψήσιμο, τηγάνισμα ή κάποια άλλη διαδικασία. Τα αβγά των πτηνών και συνηθέστερα της κότας και της στρουθοκαμήλου, είναι το υλικό για την παρασκευή βραστού ή τηγανιτού αβγού, της ομελέτας, της μαρέγκας και της σαντιγί στη ζαχαροπλαστική, ενώ μπορεί να υπάρχει και σε φαγητά που στηρίζονται στον κιμά ή στο ζυμάρι.
Σύνθεση του λευκώματος (ασπράδι):
  • Νερό 85-90%
  • Πρωτεΐνες (αλβουμίνες) 12%
  • Λίπος 0,25%
  • Τέφρα 0,6%
  • Υδατάνθρακες (κυρίως λακτόζη) 0,7%
  • Μικρές ποσότητες λεκιθίνης, χοληστερόλης, βιταμινών Β και ενζύμων
Συστατικά κρόκου:

  • Νερό 45-51%
  • Πρωτεΐνες 16-17%
  • Λίπος 31-36%%
  • Τέφρα 1,3%
  • Υδατάνθρακες 0,2-1,1%π
Παρακάτω θα δείτε 4 εναλλακτικά Tips που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα σας.

1. Πώς ξεχωρίζουμε εάν το αβγό είναι ωμό ή βρασμένο;

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τοποθετούμε το αβγό επάνω σε ένα τραπέζι και πολύ προσεκτικά περιστρέφουμε το αυγό σαν να ήταν ένα κέρμα. Σε περίπτωση που το αυγό κάνει ομαλή και γρήγορη περιστροφή σημαίνει ότι το αβγό αυτό είναι βρασμένο. Σε περίπτωση που το αβγό κάνει αργή και η περιστροφή δεν είναι ομαλή σημαίνει ότι το αβγό είναι ωμό.

2. Πώς ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα ένα αβγό.

ΥΛΙΚΑ
Κρύο νερό
δοχείο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τοποθετούμε το βρασμένο αβγό μέσα σε ένα δοχείο με κρύο νερό για περίπου 4 -6 λεπτά. Στην συνέχεια βγάζουμε το αβγό από το δοχείο. Θα δείτε ότι το ξεφλούδισμα του θα είναι πολύ πιο γρήγορο και πολύ πιο εύκολο

3. Πώς αφαιρούμε τις μυρωδιές αβγού από τα χέρια μας;

ΥΛΙΚΑ
Πράσινο σαπούνι 
Λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τρίβουμε τα χέρια μας με χυμό λεμονιού για λίγη ώρα στην συνέχεια πλένουμε κανονικά τα χέρια μας με πράσινο σαπούνι. Με την διαδικασία αυτή οι μυρωδιές αβγού θα φύγουν πολύ εύκολα από τα χέρια μας. Σε περίπτωση που επιμένουν επαναλαμβάνουμε την διαδικασία

4. Πώς αφαιρούμε τις μυρωδιές αβγού από διάφορα σκεύη

ΥΛΙΚΑ
Απορρυπαντικό πιάτων
Λεμόνόκουπα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε περίπτωση που τα πιάτα ή τα σκεύη που έχουμε μυρίζουν αβγό περνάμε την επιφάνειες και τρίβουμε με λεμονόκουπες στην συνέχεια πλένουμε κανονικά τα σκεύη μας με απορρυπαντικό πιάτων. Εάν οι μυρωδιές και οι άσχημες οσμές επιμένουν επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ