ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Τα κομμάτια του κρέατος κατά την αγορά τους

Τα μέρη του κρέατος
Το κρέας αντίθετα από ότι πιστεύουν μερικοί είναι μια εύπεπτη τροφή μαγειρεύετε και ψήνεται με πάρα πολλούς τρόπους ανάλογα το είδος του κρέατος. Γενικά τα κρέατα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες τα λευκά στα οποία ανήκουν τα πουλερικά, το χοιρινό. Τα κόκκινα στα οποία ανήκουν τα βοδινά και τα πρόβεια και τα μαύρα στα οποία ανήκουν τα κρέατα κυνηγιού. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τα μέρη βασικών κρεάτων και την διατροφική αξία του καθενός.

ΠΡΟΒΕΙΟ ΚΡΕΑΣ

Τα οικόσιτα πρόβατα ανάλογα  με την ηλικία και το φύλο τους ονομάζονται αρνιά μέχρι δυο μηνών, ζυγούρια μέχρι ενός έτους, κριάρια τα ώριμα αρσενικά και προβατίνες τα θηλυκά. Τα διατροφικά στοιχεία του αρνίσιου κρέατος είναι τα εξής:
Τα μέρη του κρέατος
Τα μέρη του αρνίσιου κρέατος είναι τα εξής:
Τα μέρη του κρέατος


ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

Ανάλογα με την ηλικία τους και το φύλο ονομάζονται αγελάδες τα αναπαραγωγικά ενήλικα θηλυκά, ταύροι τα αναπαραγωγικά ενήλικα αρσενικά, βόδια τα αρσενικά ευνουχισμένα ζώα, μοσχάρια τα νεαρά ζώα και δαμάλια τα ζώα που είναι άνω του ενός έτους. Τα διατροφικά στοιχεία του βοδινού κρέατος είναι τα εξής:
Τα μέρη του κρέατος
Τα μέρη του βοδινού κρέατος είναι τα παρακάτω:
Τα μέρη του κρέατος

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

Παρά τις διαφορές τους, όλες οι φυλές γουρουνιών χαρακτηρίζονται γενικά από χοντροκομμένο και μονοκόμματο σώμα, κοντά πόδια και κωνικό κεφάλι, το οποίο καταλήγει σε κοντό ρύγχος. Τα διατροφικά στοιχεία του χοιρινού κρέατος είναι τα εξής:
Τα μέρη του κρέατος
Τα μέρη του χοιρινού κρέατος είναι τα παρακάτω:
Τα μέρη του κρέατος

Έτσι λοιπόν πριν κάνουμε κάποια αγορά κρέατος καλό είναι να ξέρουμε τι κομμάτι κρέας αγοράζουμε. Τα διάφορα μέρη κρέατος χωρίζονται επίσης και βάση την σκληρότητα τους. Παρακάτω θα δείτε έναν βασικό πίνακα με βάση την σκληρότητα κάθε κομματιού.
ΜΕΡΗ ΚΡΕΑΤΟΣ



Τα κομμάτια του κρέατος κατά την αγορά τους Τα κομμάτια  του κρέατος κατά την αγορά τους Reviewed by TipsNow on Φεβρουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.