ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

4+1 Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την τσουκνίδα

5+1 Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την τσουκνίδα

ΓΕΝΙΚΑ

Η τσουκνίδα είναι ζιζάνιο, ωστόσο έχει μεγάλη οικονομική σημασία εάν κάποιος την εκμεταλλευτεί. Στην Ελλάδα υπάρχει σε πολλές περιοχές και γενικά έχει αρκετές ιδιότητες. Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα: ασβέστιο, χλώριο, χαλκό, νάτριο, κάλιο, σίδερο, πυρίτιο.  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους λόγω των ιδιοτήτων της. 
4+1 Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την τσουκνίδα

ΩΣ ΑΦΕΨΗΜΑ

 Το αφέψημα του είδους Κνίδη η καυστηρά (Urtica urens), είναι εξαιρετικό διουρητικό και κατά της πέτρας της χολής, Στην Ελλάδα μπορείτε να την βρείτε σε μαγαζια με βότανα, και να σας εξηγήσουν αναλυτικά την διαδικασία που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτιάξετε το αφέψημα σας.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ  Ο χυμός των σπόρων του σταματά την αιμορραγία ακόμα σύμφωνα με ορισμένους βοτανολόγους

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ο χυμός των σπόρων του σταματά την αιμορραγία ακόμα σύμφωνα με ορισμένους βοτανολόγους βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών εκζεμάτων.Όλα τα μέρη του φυτού, υπέργεια και υπόγεια μπορούν να αποξηρανθούν και χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική. Ωστόσο για κάθε εφαρμογή για ιατρικούς σκοπούς πρώτα πάντα να ρωτάτε τον Γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε το οτιδήποτε.
Το είδος κνίδη η δίοικος χρησιμοποιείται ευρέως και στην κουζίνα. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχει,

ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Το είδος κνίδη η δίοικος χρησιμοποιείται ευρέως και στην κουζίνα. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, το υψηλό ποσοστό σε λευκώματα και σε βιταμίνη C οι τσουκνίδες καταναλώνονται ως σαλάτα, σούπα και πολλές φορές αντικαθιστούν το σπανάκι. Η καυστικότητα των τριχιδίων εξουδετερώνεται με το στίψιμο ή με κοχλαστό νερό. Για κατανάλωση θεωρούνται καλύτεροι οι νεαροί τρυφεροί βλαστοί.
ΣΤΗ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ   Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κηπουρική για την καταπολέμηση της ψώρας.

ΣΤΗ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κηπουρική για την καταπολέμηση της ψώρας. 
ΥΛΙΚΑ
500-700 γρ. χλωρής ή 200 γρ. αποξηραμένης τσουκνίδας 
 5 λίτρα κρύου νερού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μεγάλο δοχείο τοποθετούμε την χλωρή ή την αποξηραμένη τσουκνίδα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό αναμιγνύοντας ταυτόχρονα. Ανακατεύουμε το μείγμα μας για 5 λεπτά και στην συνέχεια το αφήνουμε για 24 ώρες. Μετά από 24 ώρες σουρώνουμε το μείγμα μας και το τοποθετούμε στην ψεκαστήρα μας και ψεκάζουμε τα προσβεβλημένα φυτά
Η τσουκνίδα κάνει τα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά. Επίσης χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Η τσουκνίδα κάνει τα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά. Επίσης χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης.
ΥΛΙΚΑ
Τσουκνίδα
Ζεστό νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα λίτρο ζεστό νερό βάζουμε μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένη τσουκνίδα. Την αφήνουμε για 10 λεπτά και στην συνέχεια την σουρώνουμε . Ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας  με το μείγμα. Τα μαλλιά μας θα είναι υγιή και λαμπερά. 
μ.πηγής
4+1 Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την τσουκνίδα 4+1 Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την τσουκνίδα Reviewed by TipsNow on Ιανουαρίου 16, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.