ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Τα καλύτερα 11 φυσικά δολώματα για ψάρεμα στην Ελλάδα

Τα καλύτερα 11 φυσικά δολώματα για ψάρεμα στην Ελλάδα
ΓΕΝΙΚΑ
Το ψάρεμα είναι μια πανάρχαια και παγκόσμια πρακτική με ποικιλία τεχνικών και παραδόσεων που έχουν μεταμορφωθεί εν μέρει από τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα. Εκτός από το ότι παρέχει μια σημαντική, σε ποιότητα και σε ποσότητα, πηγή τροφής και θέσεις εργασίας, η σύγχρονη αλιεία αποτελεί επίσης μορφή ψυχαγωγίας (η ερασιτεχνική αλιεία), αλλά και επαγγελματικό σπορ. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του FAO ο συνολικός αριθμός των αλιέων (μαζί μ' αυτούς που ασχολούνται με τις ιχθυοκαλλιέργειες) ανέρχεται παγκοσμίως σε περίπου 38.000.000 ανθρώπους. Αν μάλιστα προσθέσουμε και τους εργαζόμενους άμεσα ή έμμεσα συνολικά στη βιομηχανία αλιευμάτων ο αριθμός αυτών των ανθρώπων ανέρχεται πλέον στα 200.000.000 παγκοσμίως.π.
Ωστόσο σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχεις το σωστό δόλωμα για να ψαρέψεις. Σε κάθε δόλωμα η απόδοση του αλλάζει από τόπο σε τόπο. Για παράδειγμα άλλο δόλωμα αποδίδει  καλύτερα στον Κορινθιακό κόλπο σε σχέση με ένα άλλο από την παρακάτω λίστα. Άλλο δόλωμα στον Ευβοϊκό και στον Σαρωνικό. Όσο και να φαίνεται περίεργο ακόμα και τα ψάρια σε κάθε μέρος έχουν κάποιες διατροφικές συνήθειες. Με λίγα λόγια υπάρχει μια ωραία φράση στην περίπτωση αυτή τέτοια δολώματα βγάζει ο βυθός τέτοια τρώνε. Αναφερόμαστε πάντα σε προτιμήσεις των ψαριών γιατί όταν το ψάρι πεινάει μουντάρει ακόμα και σε ένα κομμάτι ψωμί. Με λίγα λόγια παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τα καλύτερα 11 δολώματα στην Ελλάδα με σειρά αποδοτικότητας σύμφωνα πάντα με τον γενικότερο κανόνα και την εμπειρία των ψαράδων. 
1. Καραβιδάκι κόκκινο ζωντανό
2. Καραβιδάκι μαύρο ή ξανθό ζωντανό
3. Καρτσίνια ή κιρτσίνια
4. Σκουλήκι Χαλκίδας (τσουτσούνι)
5. Σκουλήκι κόκκινο Θεσσαλονίκης
6. Γαρίδα, ζωντανή, φρέσκια ή κατεψυγμένη
7. Σωλήνα
8.Μύδια
9. Καλαμάρι ή σουπιά
10. Αγγούρι της θάλασσας
11. Ψαροδόλι. Γαύρος, σαρδέλα, σαφρίδι κ.λ.π.
Ο γενικότερος κανόνας πάντως όταν πάτε σε μια περιοχή για ψάρεμα δείτε τι βγάζει ο βυθός  και δολώστε αντίστοιχα. Το μέρος είναι το πιο σημαντικό. 
Τα καλύτερα 11 φυσικά δολώματα για ψάρεμα στην Ελλάδα Τα καλύτερα 11 φυσικά δολώματα για ψάρεμα στην Ελλάδα Reviewed by TipsNow on Ιανουαρίου 18, 2016 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. το μαύρο φωσφορούχο σκουλήκι θεσσαλονίκης το ξεχάσατε? και ήταν το πρώτο δόλωμα για δεκαετίες πανελλαδικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.