ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Τρόπος να απομακρύνετε την μελίγκρα από τα φυτά σας

μελιγκρα αντιμετωπιση
 Οι αφίδες αναφέρονται επίσης με τα κοινά ονόματα μελίγκρες και φυτόψειρες. Το σώμα τους, μεγέθους κεφαλής καρφίτσας, είναι μαλακό και φέρει ένα ζευγάρι σωληνόμορφες αποφύσεις στα νώτα της κοιλίας, που λέγονται κεράτια ή σίφωνες. Οι αφίδες μοιάζουν με μικρές μπάλες από άσπρο μαλλί· η εμφάνισή τους αυτή οφείλεται σε εκκρίσεις των κηρωδών αδένων τους. Πρόκειται για σοβαρούς εχθρούς των καλλιεργειών γιατί όχι μόνο ανακόπτουν την ανάπτυξη των φυτών, αλλά προκαλούν υπερπλασίες (όγκους) και μεταδίδουν στα παρασιτούμενα φυτά ασθένειες (ιώσεις). Επίσης παραμορφώνουν τα φύλλα, τα λουλούδια και τα άνθη. Ένας φυσικός και οικολογικός τρόπος για να καταπολεμήσουμε την μελίγκρα είναι ο εξής:
ΥΛΙΚΑ
Νερό
Τσουκνίδα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα δοχείο βάζουμε 1 λίτρο νερό, στην συνέχεια ρίχνουμε 90-100 γραμμάρια ψιλοκομμένη τσουκνίδα. Ανακατεύουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε σε ευάερο και ευήλιο μέρος για μια ημέρα. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε το μείγμα μας και το τοποθετούμε σε ένα ψεκαστηράκι. Ραντίζουμε τα φυτά που έχουν μελίγκρα. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε άμεση και γρήγορη αντιμετώπιση της μελίγκρας. Ο τρόπος αυτός δεν είναι για πρόληψη, αλλά για άμεση αντιμετώπιση.


Τρόπος να απομακρύνετε την μελίγκρα από τα φυτά σας Τρόπος να απομακρύνετε την μελίγκρα από τα φυτά σας Reviewed by TipsNow on Δεκεμβρίου 26, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.