ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

5 Τρόποι να κάνεις οικονομικές διακοπές

ευκολα και φθηνα easyandcheap

Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά και οι τσέπες παραμένουν άδειες.
Παρακάτω, σκεφτήκαμε κάποιους οικονομικούς τρόπους να περάσεις καλά και με λίγα λεφτά:
  • Camping: Κακά τα ψέματα, το camping είναι η πιο οικονομική λύση για διακοπές. Θα ξοδέψεις κάποια λεφτά μία φορά για να πάρεις τα απαραίτητα (σκηνή, sleeping bag κ.λ.π) αλλά μετά παίρνεις την σκηνούλα σου και πας όπου θέλεις εξοικονομώντας πολλά από το κόστος διαμονής και, κάποιες φορές, φαγητού. Να ξέρεις όμως ότι δεν είναι για όλους. Αν δεν είσαι και πολύ της περιπέτειας, κι αν θέλεις την άνεση σου, ίσως να μην σ’ ενθουσιάσει αυτή η επιλογή. Αν πάλι, η εναλλακτική είναι να ξεκαλοκαιριάσεις στην Αθήνα, άρον την σκηνούλα σου και περιπάτει για κανένα νησάκι! Σημαντική λεπτομέρεια: Σε αρκετά οργανωμένα camping υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσεις κάποιο δωμάτιο ή ακόμα και τροχόσπιτο σε αρκετά οικονομικές τιμές.
  • Εξοχικό: Δεν μιλάμε για το δικό σου εξοχικό, γιατί εάν έχεις δεν υπάρχει λόγος να διαβάσεις το άρθρο. Όλο και κάποιος συγγενής ή φίλος θα έχει κάποιο εξοχικό στο οποίο θα μπορείς να μείνεις λίγες (το τονίζω λίγες!) μέρες.Σημαντική λεπτομέρεια, να έχεις ήδη μία κάποια σχέση με το εν λόγω άτομο. Το να εμφανιστείς από το πουθενά χωρίς να έχεις κρατήσει μία στοιχειώδη επαφή μέσα στον χρόνο είναι τουλάχιστον αγένεια, μην σου πω και γυφτιά!
  • Ενοικιαζόμενη κατοικία: Πριν το απορρίψεις ρίξε μία ματιά σε σπίτια που ενοικιάζονται με την ημέρα ή την εβδομάδα κι ας μην είναι σε πολύ τουριστικούς προορισμούς. Μπορείς να βρεις με 2-3 δωμάτια οπότε μάζεψε αρκετά άτομα και πηγαίνετε! Αν κάνεις τον υπολογισμό θα δεις πως σου βγαίνει πολύ πιο οικονομικά απ’ ότι λίγες μέρες σε κάποιο ξενοδοχείο. Στα συν  επίσης είναι η κουζίνα, όπου μπορείτε να μαγειρεύετε κάτι πρόχειρο και να αποφεύγετε το καθημερινό φαγητό σε ταβέρνες.
  • Χωριό μου, χωριουδάκι μου: Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο εκτιμάμε την αξία των διακοπών στο χωριό μας. Αν είστε από τους τυχερούς κι έχετε κάποιο σπίτι σε χωριό, μην χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε. Πέρα από το οικονομικό όφελος, θα δείτε ότι θα είναι και οι πιο ξεκούραστες διακοπές σας. Τόσο κοντά… Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για τίποτα από τα παραπάνω, μπορείτε να επισκεφτείτε κάποια κοντινή σας παραλία. Μπορεί να μην ακούγεται τόσο ιδανικό όσο οι διακοπές σε κάποιο νησάκι, αλλά είναι ένας τρόπος να ξεφύγεις από την καθημερινότητα της πόλης.  

By Σοφια


5 Τρόποι να κάνεις οικονομικές διακοπές 5 Τρόποι να κάνεις οικονομικές διακοπές Reviewed by TipsNow on Αυγούστου 18, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.