2+1 τρόποι για να διατηρήσετε τις αγκινάρες

2:41 μ.μ. Tips Now 0 Comments

Η αγκινάρα  Αναπτύσσεται σε σχήμα θάμνου,
Η αγκινάρα  Αναπτύσσεται σε σχήμα θάμνου, ύψους περίπου 1,5 μ. Είναι φυτό ιθαγενές της Αφρικής, καλλιεργείται, όμως, σε πολλά μέρη του σύγχρονου κόσμου σε θέσεις προφυλαγμένες από το δυνατό ψύχος και εδάφη χωρίς πολλή υγρασία. Η ρίζα της αγκινάρας είναι πασσαλώδης και προχωρεί βαθιά στο έδαφος. Τα φύλλα της είναι μεγάλα με βαθιές σχισμές, χρώμα γκριζωπό στο κάτω μέρος και το στέλεχός της είναι μακρύ με διακλαδώσεις. Πολλαπλασιάζεται με παραφυάδες κατά την άνοιξη ή το φθινόπωρο ενώ ο βλαστός της ξεραίνεται το καλοκαίρι.Από το φυτό χρησιμοποιείται στη μαγειρική το άνθος, που έχει σχήμα σφαιρικό, λίγο μακρύ και σαρκώδες. Μαγειρεύεται αφού καθαριστεί από τα πέταλα και το χνούδι, ενώ στην Κρήτη τρώγεται και ωμή με λεμόνι, πολύ νόστιμη και "ειδικός" μεζές για τσικουδιά. Τα εξωτερικά πέταλα του άνθους καταλήγουν σε αγκαθωτή άκρη και είναι σκληρά, μπορούν δε να χρησιμοποιηθούν και για τροφή των ζώων. Η αγκινάρα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, νιασίνη και C.πηγη 
Για να διατηρηθούν οι αγκινάρες υπάρχουν πολύ τρόποι ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι και ο παρακάτω.
ΥΛΙΚΑ
Βάζο
Νερό θερμοκρασίας δωματίου
πλαστική σακούλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα βάζο βάλτε νερό στην συνέχεια τοποθετήστε της αγκινάρες όπως θα κάνατε και με τα λουλούδια στο βάζο σας, με αυτό τον τρόπο οι αγκινάρες θα διατηρηθούν για περίπου 3 μέρες αυτός ο τρόπος είναι για αυτούς που θέλουν να μαγειρέψουν άμεσα τις αγκινάρες εάν θέλετε να διατηρηθούν για περισσότερο διάστημα τοποθετήστε τις αγκινάρες μέσα σε μια πλαστική σακούλα σφραγίστε καλά και στην συνέχεια βάλτε τις αγκινάρες μέσα στο ψυγείο στο ειδικό ράφι για λαχανικά με αυτόν τον τρόπο οι αγκινάρες σας θα διατηρηθούν για περίπου 5 μέρες. Για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορείτε να τις βάλετε σε κλειστή πλαστική σφραγισμένη σακούλα μέσα στην κατάψυξη. Στους δυο τελευταίους τρόπος οι αγκινάρες πρέπει να τοποθετηθούν καθαρισμένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ