Συνταγή για ζωμό ψαριού

8:51 μ.μ. Tips Now 0 Comments

Συνταγή για ζωμό ψαριού
Για να φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα και χωρίς κόπο ζωμό ψαριού θα χρειαστείτε τα εξής:
ΥΛΙΚΑ
Κόκαλα ψαριού (βραστό ψάρι όπως σκορπίνα, βακαλάος, λαβράκι)
Ηλιέλαιο
Βούτυρο
100 ml λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ηλιέλαιο και βούτυρο σε αναλογία 1/1 τόσο όσο χρειάζεται να βραχεί ο πυθμένας και δυναμώνουμε την φωτιά. Μόλις η λιπαρή ουσία ζεσταθεί τοποθετούμε μέσα τα ψαροκόκαλα και σοτάρουμε. Παρατηρούμε πώς τα κόκαλα αρχίζουν να κολλάνε στον πυθμένα, είναι η κατάλληλη ώρα να ρίξουμε μέσα το κρασί. Όλες οι ουσίες που κόλλησαν προηγουμένως στον πάτο της με το κρασί και με λίγο ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα αποκολλώνται. Προσθέτουμε νερό 3 εκ πάνω από τα κόκαλα και συνεχίζουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία με τον ζωμό κοτόπουλου.
by 
Καρανάσος Γιώργος chef

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ