Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα πράσινα φασολάκια όταν τα αγοράζουμε;

6:17 μ.μ. Tips Now 0 Comments

Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα πράσινα φασολάκια όταν τα αγοράζουμε;
Η φασολιά (επιστημονική ονομασία: Φασίολος ο κοινόςPhaseolus vulgaris) είναι ποώδες και δικοτυλήδονο φυτόΑνήκει στο γένος Φασίολος (Phaseolus), που υπάγεται στην υποοικογένεια ψυχανθή και στην οικογένεια χεδρωπά. Κατάγεται από τη Νότια Αμερική και απαντά σε αρκετές ποικιλίες. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο κρύο και καταστρέφεται εύκολα σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Προσβάλλεται από μύκητες, ιούς και βακτήρια, όπως επίσης και από ζωικά παράσιτα (βρούχος, μελίγκρα) . Μερικά είδη φασολιάς καλλιεργούνται ως καλλωπιστικάΗ θρεπτική αξία του καρπού της φασολιάς διαφαίνεται και από την έκφραση «κρέας του φτωχού», που χρησιμοποιείται γι’ αυτόν. Ειδικότερα, τα ξερά φασόλια περιέχουν υδατάνθρακες (60%) και πρωτεΐνες (17%). Το 1,5% είναι λίπη. Η περιεκτικότητα των χλωρών φασολιών σε νερό είναι 90% και επιπλέον έχουν βιταμίνες Α, Β και C. πηγή
Για να ξεχωρίσετε τα καλά φασολάκια όταν τα αγοράζετε στην λαϊκή αγορά κάντε το εξής:
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Να μην είναι ξερά στις άκρες του.
  2. Το χρώμα τους να είναι καταπράσινο και να μην  έχει σημάδια 
  3. Όταν σπάμε ένα πράσινο φασολάκι κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο όταν είναι φρέσκο 
  4. Η σάρκα του πράσινου φασολιού να μην είναι αλλοιωμένη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ