5 Μυστικά για το κουνουπίδι

7:46 π.μ. Tips Now 0 Comments

5 Μυστικά για το κουνουπίδι
Το κουνουπίδι τρώγεται μαγειρεμένο ή διατηρημένο σε ξύδι (τουρσί) και θεωρητικά αποδίδει λίγες θερμίδεςΜπορεί να μαγειρευτεί είτε νερόβραστο, οπότε τρώγεται με την προσθήκη λεμονιού και λαδιού, είτε με την προσθήκη ντομάτας,κρεμμυδιού και μπαχαρικών.
Τα 5 μυστικά είναι τα εξής:
  1. Όταν αγοράζεται κουνουπίδι πρέπει να ελέγξετε να είναι λευκό χωρίς μαύρες κηλίδες.
  2. Διατηρούμε το κουνουπίδι εντός ψυγείου τυλιγμένο σε απορροφητικό χαρτί μέσα σε μια νάιλον σακούλα.
  3. Κατά το πλύσιμό του το κόβουμε σε μικρά κομμάτια το βάζετε σε αλατόνερο για 20 λεπτά στην συνέχεια ελέγχουμε το κουνουπίδι να μην έχει κάποιο έντομο και το ξεπλένουμε καλά.
  4. Εάν το κάνετε νερόβραστο να το βράσετε  σε μέτρια φωτιά
  5.  Μαγειρεμένο στον ατμό κρατά  περισσότερα  διατροφικά στοιχεία από ότι στο βράσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ