Πώς φτιάχνουμε μελομακάρονα;

4:32 μ.μ. Tips Now 0 Comments

Πώς φτιάχνουμε μελομακάρονα;
Η συνταγή για να φτιάξετε  μελομακάρονα είναι η εξής:
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. Ηλιέλαιο
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. αμμωνία
  • 250 γρ. νερό
  • 170 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα (σκόνη)
  • 1/3 κουτάλι της σούπας γαρύφαλλο (σκόνη)
  • 1300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Σιρόπι

  • 2 κιλά νερό
  • 3 1/2 κιλά ζάχαρη
  • 1κιλό γλυκόζη
  • 500 γρ. μέλι
Σερβίρισμα
  • Μέλι
  • Τριμμένο καρύδι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανακατεύουμε πρώτα το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, την αμμωνία, το νερό, την  κανέλα και το γαρύφαλλο. Μετά προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά!!! Όταν η ζύμη είναι έτοιμη πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα στρώνουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Για το σιρόπι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και την γλυκόζη να βράζουν για 5 λεπτά. Αφού βράσουν, κατεβάζουμε από το μάτι, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Για το σιρόπιασμα είναι πολύ σημαντικό τα μελομακάρονα να είναι καυτά και το σιρόπι να είναι κρύο. Οπότε όταν ψηθούν τα μελομακάρονα, τα βάζουμε κατευθείαν στο κρύο σιρόπι για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μια σχάρα να στραγγίξουν. Σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε λίγο μέλι, και το τριμμένο καρύδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ