Συνταγή για δίπλες

11:19 μ.μ. Tips Now 0 Comments

Συνταγή για δίπλες
Τα υλικά που θα χρειαστείτε και η διαδικασία είναι η εξής:
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη:
  •  1 κιλό αλεύρι
  • 9 αυγά
  • 150 ml ούζο
  • 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
  • 2 λίτρα νερό
  • 3 και 1/2 κιλά ζάχαρη
  • 1 κιλό γλυκόζη
  • 1/2 κιλό μέλι
  • φλούδες από 2 πορτοκάλια
 Για το σερβίρισμα:
  • 1 κούπα τριμμένο καρύδι
  • Μέλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Συνταγή για δίπλες Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά, το ούζο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αφήνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" για μια ώρα σκεπασμένη με ένα πανί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τις φλούδες από πορτοκάλια και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την κόβουμε σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη, σε πολύ λεπτό φύλλο. Κόβουμε τα φύλλα σε ορθογώνια κομμάτια (περίπου 15εκ x 25 εκ) και τα διπλώνουμε στο σχήμα που θέλουμε.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε ηλιέλαιο και όταν κάψει τηγανίζουμε ένα - ένα τα κομμάτια. Όταν τηγανιστεί το κάθε κομμάτι το βουτάμε στο κρύο σιρόπι για 3 λεπτά και μετά το αφήνουμε σε μια σχάρα.
Αφού σιροπιάσουμε όλες τις δίπλες τις βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο καρύδι και λίγο μέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ