Πώς αφαιρούμε το καμένο γάλα από το μπρίκι ή την κατσαρόλα;

4:05 μ.μ. Tips Now 0 Comments

γάλα λεκές, καμένο γάλα σε μπρίκι
Εδώ για μυρωδιές από χλωρίνη
Πολλές φορές όταν βράζετε το γάλα και καεί μένουν καμένα υπολείμματα στο πάτο. Μ ε αποτέλεσμα να χρειάζεστε ώρες τρίψιμο για να βγάλετε τον  λεκέ αυτό με το σφουγγάρι και το απορρυπαντικό πιάτων σας. Ωστόσο οι μυρωδιές από το καμένο γάλα παραμένουν. Υπάρχει μια διαδικασία για να καθαρίσετε πολύ πιο εύκολα αυτό και σε μικρότερο χρόνο. Η διαδικασία είναι η εξής:
ΥΛΙΚΑ
Χοντρό αλάτι
Σφουγγαράκι κουζίνας
Ζεστό Νερό
Υγρό πιάτων
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνετε μέσα στο σκεύος σας το χοντρό αλάτι μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του καμένου γάλατος. Στην συνέχεια το αφήνετε για δεκαπέντε λεπτά μετά ρίχνετε μέσα λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων και λίγο ζεστό νερό και τρίβετε καλά τον πάτο του σκεύους με το σφουγγάρι. Με αυτό τον τρόπο καθαρίζετε πολύ εύκολα τα υπολείμματα του καμένου γάλατος και δεν μένουν και δυσάρεστες οσμές στο σκεύος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ