ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς φτιάχνουμε ονυχοδρόμιο γάτας;

κατασκευή ονυχοδρόμιο, φτίαξε ονυχοδρόμιο γάτας
Εδώ για φωλιά γάτας
Ένα καλό ονυχοδρόμιο για γάτες μπορεί να στοιχίσει από 150 έως ακόμα και 250+ τα πολύ μεγάλα. Ωστόσο στην περίπτωση που δεν έχετε τόσα χρήματα. Υπάρχει μια λύση να φτιάξετε μόνοι σας το ονυχορδόμιο που σας αρέσει με απλά υλικά. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και μπορείτε να φτιάξετε ότι σχέδιο θέλετε για το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
ΥΛΙΚΑ
Ένας Σωλήνας pvc 3 μετρά τιμή περίπου 3-5 ευρώ ανάλογα την διατομή του.
Δύο ταφ τιμή 0.9-2 ευρώ ανάλογα την διατομή του.
Δύο γωνίε; τιμή  0,75-2 ευρώ ανάλογα την διατομή.
3 τάπες σωλήνας
τσιμέντο (λάσπη)
1 πήλινη γλάστρα
Ένα καμινέτο
αλφάδι
Σκοινί αρκετά μέτρα
Τρεις  ξύλινες επιφάνειες 30cm -30cm.
Ισχυρή κόλλα
1,5  τετραγωνικό περίπου μοκέτα τιμή περίπου 5 ευρώ/ τετραγωνικό
1 κόφτη για της σωλήνες
Γάντια εργασίας
μάσκα εργασίας
Γυαλιά εργασίας
φόρμα εργασίας
(όλες οι pvc σωλήνες είναι αποχέτευσης και είναι στην ίδια διάμετρο)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αφού πάρετε πρώτα από όλα μέτρα ασφαλείας και βάλετε τα γυαλιά, τα γάντια, την φόρμα εργασίας και την μάσκα ξεκινήστε ως εξής. Κόψτε τον τρίμετρο σωλήνα σε τρία ίσα μέρη. Το κόβετε ανά 1 μέτρο. Στην συνέχεια το 1 σωλήνα τον κόβετε σε δυο κομμάτια των 0,40μ περίπου.
  • Για αρχή συναρμολογήστε την κατασκευή όπως βλέπετε στο βήμα 1 της φωτογραφία. Με το καμινέτο όπου χρειάζεται διαστέλλεται συστέλλεται την σωλήνα για να ταιριάζει καλά. Αλφαδιάζετε την κατασκευή όπου χρειάζεται. Βάζετε τις τάπες όπως βλέπετε στην φωτογραφία και κλείστε πολύ καλά.(Μπορείτε να βάλετε και κόλλα για μεγαλύτερη ασφάλεια).
  • Αφού έχετε ολοκληρώσει το βήμα 1 κάνετε το βήμα 2 της κατασκευής  φτιάξτε λάσπη και βάλτε την μέσα στην πήλινη γλάστρα τόσο μέχρι το στόμιο. Βυθίστε την τρίτη σωλήνα μέσα στην γλάστρα και με ένα αλφάδι . αλφαδιάστε την σωλήνα. 
  • Πάρτε τις τρεις ξύλινες επιφάνειές και με την ισχυρή κόλα ντύστε τις ξύλινες επιφάνειές με την μοκέτα. Στο κάτω μέρος αφήστε επιφάνεια όσο είναι η επιφάνεια της τάπας (εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συρραπτικό ξύλων εάν έχετε).
  • Αφού έχει στεγνώσει η κόλλα και η μοκέτα δεν ξεκολλάει βάλτε εκεί που είναι οι τάπες ισχυρή κόλα και κολλήστε τις επενδυμένες ξύλινες επιφάνειες στα σημεία που είναι οι τάπες. 
  • Στην συνέχεια αφού έχει στεγνώσει όλο το πάνω μέρος της κατασκευής και έχει στεγνώσει το τσιμέντο. Ενώστε όλη την κατασκευή μαζί. 
  • Το τελευταίο βήμα: Τυλίξτε όλους τους σωλίνες με σκοινί υπολογίστε περίπου ότι ανά 6 στροφές θα βάζετε και κόλλα. Στην πρώτη στροφή βάλτε αρκετή κόλλα. 
  • Η κατασκευή είναι έτοιμη
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε την κατασκευή όπως θέλετε να βάλετε ότι χρώμα θέλετε. 
Πώς φτιάχνουμε ονυχοδρόμιο γάτας; Πώς φτιάχνουμε ονυχοδρόμιο γάτας; Reviewed by TipsNow on Ιουνίου 27, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.