ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Τρόποι για την μείωση της ενέργειας σε ένα σπίτι, μια πολυκατοικία ή μια επιχείρηση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσουμε ενέργεια στο σπίτι μας ή στην επιχείρηση μας και να μειώσουμε τις πάγιες δαπάνες. Για το σπίτι θα σας αναφέρουμε βασικά πράγματα από παλαιότερο άρθρο. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι το εξής: Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές χωρίς να επενδύσετε κάποια χρήματα πάνω σε αυτό. Και αυτό είναι ΚΑΝΟΝΑΣ Εάν θέλετε να δείτε πραγματικές και σοβαρές αλλαγές πρέπει να κάνετε οι ίδιοι  αλλαγές όχι μόνο στο χώρο σας αλλά και στην νοοτροπία σας.
Ξεκινώντας θα μιλήσουμε για πάρα πολύ βασικά στοιχεία μια πολυκατοικίας και ενός σπιτιού και στην συνέχεια θα εμβαθύνουμε στις επιχειρήσεις.
Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών
  1. Ας ξεκινήσουμε με τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες που όταν πατάς τον διακόπτη του ρεύματος για το φως ανάβουν όλοι οι όροφοι της πολυκατοικίας. Με απλά λόγια ένας μόνο ταυτόχρονα ανάβει πάνω από 20 με 30 λάμπες ανάλογα τους ορόφους της πολυκατοικίας κάθε φορά. Είναι μια τεράστια δαπάνη ρεύματος κάθε φορά που επιβαρύνει όλους σε μια πολυκατοικία. Η πιο απλή λύση είναι οι αισθητήρες σε φώτα (φωτοκύτταρα) σε κάθε όροφο. Με αυτό τον τρόπο μειώνετε την κατανάλωση ρεύματος και αυξάνετε την ασφάλεια των κοινόχρηστων χώρων μιας πολυκατοικίας.
  2. Φωτοβολταϊκά στην ταράτσα της πολυκατοικίας. 'Ενα φωτοβολταϊκό 10ρι   θα καλύπτει βασικές δαπάνες ρεύματος μιας πολυκατοικίας θα δείτε τεράστια μείωση στα κοινόχρηστα με αυτό τον τρόπο. Μπορεί η δαπάνη για να τοποθετήστε τα φωτοβολταϊκά να σας φαίνεται ακριβή αλλά εάν υπάρχουν πολλά διαμερίσματα το κόστος για τον καθένα θα είναι πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που θα προσφέρει σε όλους στην πάροδο του χρόνου. 
  3. Εάν η πολυκατοικία σας έχει πετρέλαιο ακόμα κάντε το βήμα και αλλάξτε βάλτε καυστήρα για φυσικό αέριο θα δείτε μεγάλη μείωση στα κοινόχρηστα σας.
επιχειρηση
για να φτιάξεις δωρεάν site εδώ
Σπίτι
  1. Αντικαταστήστε τους παλαιούς λαμπτήρες των σπιτιών σας με καινούργιους τεχνολογίας led.
  2. Ρύθμιση των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε εξοικονόμηση ενέργειας και απενεργοποίηση λειτουργιών όπως standby και screansavers. Όταν δεν τον χρησιμοποιήστε βγάλτε το από την πρίζα.
  3. Βγάλτε περιττές συσκευές από την πρίζα που δεν χρησιμοποιείτε
  4. Στην κουζίνα να έχετε έναν βραστήρα. Εάν για παράδειγμα θέλετε να μαγειρέψετε κάτι και πρέπει να βράστε νερό. Βράστε το στο βραστήρα στην ποσότητα που χρειάζεστε όχι πάρα πάνω. Με αυτό τον τρόπο μειώνετε την κατανάλωση ρεύματος και γλιτώνετε και χρόνο.
Επιχείρηση
Το βασικό σε μια επιχείρηση αυτό τον καιρό είναι να μειώσει όσο μπορεί τις πάγιες δαπάνες της για να αντεπεξέλθει στο σήμερα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος. Αλλά εάν δεν επενδύσετε σε αυτό το κομμάτι δεν θα έχετε μεγάλη μείωση. Προσωπικά πιστεύω ότι τα βασικά που πρέπει να έχει μια επιχείρηση για την εξοικονόμηση ενέργειας και ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν χώρο. Αναφέρομαι σε επιχειρήσεις με έκταση και όχι σε μικρά μαγαζιά είναι τα εξής:
  1. Βασικότερο όλων είναι η εκπαίδευση του εαυτού σας μετά των υπαλλήλων σας, του προσωπικού, των συνεργατών σας κλπ. Για αυτό τον λόγω πολύ καλό θα ήταν να βάλετε εσωτερικό κανονισμό για την κατανάλωση ενέργειας, να ενημερωθείτε από ειδικούς. Να περάσετε το αίσθημα αυτό στον εαυτό σας και στο προσωπικό σας. Άμα δεν κάνετε αυτό το βήμα δεν θα έχετε κάνει τίποτα μην μπείτε στον κόπο να διαβάσετε παρακάτω. θα είστε μια ζωή μπακάλικο.
  2. Φυσικός φωτισμός στα κτήρια τους με ηλιοσωλήνες. 
  3. Φωτοβολταϊκά στην στέγη κτηρίων.
  4. Αισθητήρες σε φώτα σε μικρούς χώρους και διαδρόμους, τουαλέτες. (Στις βρύσες στις τουαλέτες μπορείτε να βάλετε και αισθητήρες νερού για να μειώσετε και το νερό).
  5. Βάλτε λαμπτήρες νέας τεχνολογίας τύπου led σε όλα τα κτήρια
  6.  Εάν υπάρχουν Κλιματιστικά. Αυτόματο κλείσιμο των κλιματιστικών μια ώρα πριν το τέλος του ωραρίου κάθε εργάσιμη ημέρα χειμώνα καλοκαίρι.
  7. Βελτιστοποίηση της εξωτερικής και εσωτερικής μόνωσης των κτηρίων σας
  8. Σε περίπτωση που έχετε καλοριφέρ παλαιού τύπου στα γραφεία σας τοποθετήστε αντανακλαστικές ταινίες θερμότητας στο πίσω μέρος 
  9. Σε περίπτωση που η επιχείρηση σας χρησιμοποιεί πετρέλαιο και έχετε την δυνατότητα να βάλετε φυσικό αέριο κάντε την αλλαγή βάλτε 
  10. Σε όλα τα γραφεία σας Ρύθμιση των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε εξοικονόμηση ενέργειας και απενεργοποίηση λειτουργιών όπως standby και screansavers.
  11. Digital shut off timer σε ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται όλο το 24ωρο και ρύθμιση τους σε οκτάωρη λειτουργία ή άλλη ανάλογη τις ανάγκες.
  12. Σύστημα διαχείρισης της ενέργειάς (BMS-EBMS) είναι ένα σύστημα όχι μόνο για την ενέργεια αλλά και για αρκετά άλλα όπως οι κάμερες ασφαλείας κλπ
  13. Ηλιακά φώτα νέας τεχνολογίας με λαμπτήρες led στα υπαίθρια πάρκιν σας.
  14. Συστήματα Footsteps electrisity στους διαδρόμους με έντονη κυκλοφορία πεζών. (Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό το σύστημα θα ήταν ιδανικό στα σκαλιά του metro  και στις εισόδους του για γενική παραγωγή ενέργειας. Αλλά και σε πολυσύχναστους πεζόδρομους)
  15. Ανεμογεννήτριες εάν έχετε χώρο
Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ένα σύστημα παραγωγής ρεύματος που άμα εφαρμοστεί από επιχειρήσεις που ασχολούνται με την διαχείριση των οδικών δικτύων  θα έφερνε τρομερές αλλαγές στο τομέα της ενέργειας και στην τσέπη μας. Είναι οι Piezoelectric roads δηλαδή η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την κίνηση των αυτοκινήτων. Και απορώ που δεν το έχουμε δει ακόμα στα διόδια των μεγάλων αυτοκινητόδρομων. Οι εταιρίες διαχείρισης των δρόμων δεν το έχουν σκεφτεί; Ή είναι το επόμενο βήμα; θα μπορούσε να είναι αυτή μια λύση για την μείωση των διοδίων;
Τρόποι για την μείωση της ενέργειας σε ένα σπίτι, μια πολυκατοικία ή μια επιχείρηση. Τρόποι για την μείωση της ενέργειας  σε ένα σπίτι, μια πολυκατοικία ή μια επιχείρηση. Reviewed by TipsNow on Μαρτίου 19, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.