ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Τα μυστικά της πώλησης διαφόρων αντικειμένων κατασκευασμένων με πολυμερικό πηλό

κατασκευές
για διακοσμητική μπάλα εδώ
Ο πολυμερικός πηλός είναι ένα συνθετικό υλικό σε διάφορα χρώματα που ψήνεται και σκληραίνει στους 110- 150 βαθμούς Κελσίου. Είναι ένα υλικό με  το οποίο μπορούμε να κατασκευάσουμε διάφορα αντικείμενα, όπως δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια,  και πολλά πολλά άλλα. Στα αγγλικά η ονομασία του είναι polymer clay. Μπορείτε να το βρείτε σε πολλά καταστήματα για να κάνετε κατασκευές ή να το προμηθευτείτε μέσω διαδικτύου για παράδειγμα από το ebay αλλά και από πολλά άλλα site. Πολλές κοπέλες με φαντασία και τέχνη δημιουργούν απίστευτα κοσμήματα σε διάφορα σχέδια και τα πουλούν είτε σε καταστήματα, είτε door to door είτε μέσω του διαδικτύου.
Ωστόσο για να μην λέμε και ψέματα η προώθηση του προϊόντος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε αυτό. Δεν είναι εύκολο και θέλει πολύ δουλειά για να πει κάποια ότι το προϊόν που έφτιαξε μπορεί να το πουλήσει και να στηρίξει το εισόδημα της μόνο σε αυτό. Τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κάποια σε αυτό το κομμάτι για να πετύχει είναι απλά μπορεί να φαίνονται δύσκολα αλλά δεν είναι ακατόρθωτα. Αυτό που παρατηρώ πολλές φορές σε κοπέλες που ασχολούνται με το κομμάτι αυτό είναι ότι δυσκολεύονται στην διάθεση του προϊόντος ας είναι και το πιο όμορφο .
Ας πιάσουμε την Ελληνική αγορά παρατηρώ πολλές μεμονωμένες προσπάθειες από κοπέλες να πουλάνε μέρος αυτών που φτιάχνουν αλλά να μην έχουν την δυνατότητα επέκτασης. Και όταν λέω επέκταση δεν εννοώ μόνο τα βήματα door to door, ίντερνετ είτε σε κατάστημα που τα θεωρώ λίγο απαρχαιωμένα ειδικά για αυτό το κομμάτι. Λάθος ή σωστό είναι άποψη μου που πολλοί μπορούν να διαφωνούν με αυτό. Έτσι και αλλιώς σε αυτό το site ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ, προσπαθούμε να δώσουμε εναλλακτικές λύσεις.
Για μένα το μυστικό της επιτυχίας είναι το εξής:
  • Ο συνεταιρισμός πρώτα από όλα ξεκινήστε 3 με 4 κοπέλες που κατασκευάζετε διάφορα αντικείμενα με πολυμερικό πηλό βάλτε κάτω τις ιδέες σας και συνεργαστείτε. Το πιο λογικό είναι ότι η  κάθε μια κοπέλα εάν το κάνει καιρό αυτό θα έχει δει πιο αντικείμενο της πωλείται στην αγορά πιο εύκολα σε σχέση με άλλα αντικείμενα που κατασκευάζει με αυτό τον τρόπο πετυχαίνετε τα εξής θα έχετε 4 προϊόντα για αρχή που τα ζητά ο κόσμος πιο πολύ και όχι μόνο ένα. Στατιστικά από την εμπειρία της κάθε κοπέλας θα δείτε πιο χρώμα τραβάει πιο πολύ και πια εποχή του χρόνου και πολλά πολλά άλλα. Μπορείτε ακόμη να συνδυάσετε τις ιδέες σας για νέα προϊόντα. Συνεταιρισμός η Ελλάδα είναι ο παράδεισος για αυτό και η έξοδος από την κρίση εάν μείνουν σε μεμονωμένες προσπάθειες και δεν συνεργαστούν θα είναι καταδικασμένες να κλείσουν ακούγετε σκληρό αλλά είναι αλήθεια.
  • Κόστος κατασκευής αντικειμένων. Οι πρώτες ύλες είναι το σημαντικότερο κομμάτι για αυτή την δουλειά. Αγόρασε τον πολυμερικό πηλό σε τιμή χοντρικής κατευθείαν από την εταιρεία παραγωγής και όχι σε λιανική όπως κάνουν πολλές κοπέλες, δεύτερον στο youtube υπάρχουν πολλά βίντεο που σου δείχνουν πως να το φτιάξεις μόνη σου δοκίμασε  για αρχή για να δεις εάν το προϊόν σου γίνετε με αυτόν τον τρόπο και ξεκίνα μετά την παραγωγή, Τρίτον συνοδευτικά υλικά που χρησιμοποιείς για τις κατασκευές όπως κορδόνια βάσεις δαχτυλιδιών κόλλες κλπ, βρες εταιρίες για να μειώσεις και πάλι το κόστος παραγωγής. Όχι όμως την ποιότητα γιατί και ο αγοραστής δεν είναι χαζός πρόσεχε.
  • Γενικές δαπάνες: Για να μειώσεις τις γενικές δαπάνες όπως το ρεύμα η συσκευασία  και πολλά άλλα για αρχή εάν δεν έχεις αρκετά χρήματα είναι λίγο δύσκολο άλλα εάν κάνεις το βήμα και κλείσεις μια συμφωνία παραγωγής και αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα χρήματα ρίξε το βάρος σου εκεί στην μείωση των γενικών δαπανών.   
  • Μην μείνεις μόνο στην πώληση σε μικρομάγαζο είναι το μεγαλύτερο λάθος μπορεί να πουλήσεις αλλά στην πάροδο του χρόνου θα υπάρξει κάμψη στην πώληση λόγω των περιορισμένων πελατών. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση  πήγαινε και χτύπα την πόρτα μιας μεγάλης Εταιρίας στην Ελλάδα με παρόμοια προϊόντα Λιανικής Πώλησης  και μίλα κατευθείαν με το αφεντικό της όχι με τον γραμματέα του ή γραμματέα της. Κατευθείαν κλείσε ραντεβού να τον δεις ετοίμασε τις προτάσεις σου. Και να μην πετύχει μην σε πάρει από κάτω σκέψου ότι προσπάθησες και στην επόμενη εταιρεία θα είσαι καλύτερη. Υπάρχουν μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα που μπορούν να βάλουν το προϊόν σου στο ράφι τους. 
  • Βρες εταιρίες και συνδύασε το προϊόν σου: Δηλαδή παρατηρείς ότι μεμονωμένα το προϊόν σου πωλείται αρκετά δύσκολα. Σκέψου το εξής: εάν το προϊόν μου το συνδυάσω με ένα προϊόν μιας μεγάλης εταιρίας τι θα γίνει; Η απάντηση είναι απλή θα υπάρξει win win και για τους δυο και η μεγάλη εταιρία θα κερδίσει και εσύ θα πουλήσεις πιο εύκολα και θα ανέβεις πιο εύκολα γιατί μην ξεχνάς μια μεγάλη εταιρία έχει έτοιμο marketing, διαφήμιση κλπ. Δηλαδή με λίγα λόγια το προϊόν σου να γίνει συνοδευτικό δώρο ή κάτι άλλο που μπορείς να σκεφτείς σε μια προσφορά ή ανάλογα την εποχή και την κάθε γιορτή να προσεγγίζεις την αντίστοιχη μεγάλη εταιρία παραγωγής.
Αυτό που πρέπει να θυμάσαι ότι και αν κάνεις μην μείνεις ποτέ στάσιμη σε αυτό που θέλεις να πετύχεις και στην κορυφή να φτάσεις μην μείνεις στάσιμη. 
Η στασιμότητα μιας επιχείρησης είναι το χειρότερο. Πολλές εταιρίες στην Ελλάδα έκλεισαν όχι μόνο λόγω της κρίσης αλλά και της στασιμότητας τους  τόσα χρόνια το ίδιο το ίδιο το ίδιο το ίδιο προϊόν χωρίς καμία επέκταση στο ίδιο στο ίδιο στο ίδιο καταναλωτικό κοινό χωρίς και πάλι καμιά επέκταση. Όταν η πίτα των πελατών άρχισε να μειώνετε τότε ήταν πολύ αργά για αυτές τις εταιρίες γιατί δεν είχαν προετοιμαστεί δεν το είχαν σκεφτεί πιο πριν. Μην ξεχνάς την παροιμία που λέει των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.
Με απλά λόγια τι κάναν μερικές εταιρίες λάθος δεν έκαναν τις εξής ερωτήσεις στον ίδιο τους τον εαυτό: 
Τι θα κάνω εάν περιοριστούν οι πελάτες μου; 
Έχω plan Β σαν επιχείρηση;
 Εκτός βέβαια από την Κρίση, δεν επεκτάθηκαν  δεν έκαναν συνεργασίες λόγω αλαζονείας και πολλά πολλά άλλα που μπορώ να σκεφτώ.
Τα μυστικά της πώλησης διαφόρων αντικειμένων κατασκευασμένων με πολυμερικό πηλό Τα μυστικά της πώλησης διαφόρων αντικειμένων κατασκευασμένων με  πολυμερικό πηλό Reviewed by TipsNow on Φεβρουαρίου 13, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.