ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς θα βελτιώσω το μαγαζί μου;

Πώς θα βελτιώσω το μαγαζί μου;
εδώ για καλοκαιρινή σύνθεση
Υπάρχουν πολλοί φτηνοί τρόποι για να βελτιώσεις το μαγαζί σου. Πρώτα από όλα ρώτα για το μαγαζί σου, γιατί δεν πάει καλά τι φταίει ρώτα αντικειμενικούς φίλους ή γνωστούς, μπορεί να δεις πολλά πράγματα και να βρεις τι ακριβώς φταίει; Ωστόσο υπάρχουν βασικά πράγματα που πρέπει να έχει η επιχείρηση σου.
Ας πάρουμε για παράδειγμα μια καφετέρια και ένα εστιατόριο. Τα βασικά είναι τα εξής:
- Το προσωπικό. (Όπως είπαμε σε προηγούμενο  να τους θεωρείς πάντα συνεργάτες και να τους φέρεσαι έτσι) είναι ένα από τα πιο σημαντικά. Το προσωπικό Θα πρέπει να είναι ευγενικό, κοινωνικό να έχει μεγάλο κύκλο φίλων γνωστών κλπ, το προσωπικό πρέπει να έχει καλό ομοιόμορφο ντύσιμο. Και το πιο σημαντικό από όλα το χαμόγελο. 
- Το σέρβις. Το προσωπικό να είναι δίπλα στο πελάτη να μην ψάχνει ο πελάτης ούτε να πληρώσει ούτε να ζητήσει κάτι, θα πρέπει τα μάτια του να είναι πάντα εκεί, να θυμάται για παράδειγμα σε μια καφετέρια τι πίνει ο καθημερινός πελάτης, το νερό στο ποτήρι να είναι πάντα γεμάτο και το καλοκαίρι πάντα δροσερό ή κρύο, ο τρόπος προσεγγίσεις σε νέο πελάτη με ευγένεια και χαμόγελο, ταχύτητα, το προσωπικό πρέπει να είναι γρήγορο ούτε να κάνεις δηλαδή μια ώρα να παραγγείλεις ούτε μια ώρα να φας ή να πεις. Σε περίπτωση που το προσωπικό κάνει κάτι  λάθος για παράδειγμα σε κάτι, ποτέ δεν του κάνουμε παρατήρηση με φωνές μπροστά στον κόσμο αλλά χαμηλόφωνα στο τέλος της ημέρας ή κάπου που δεν ακούνε οι πελάτες με ηρεμία χωρίς φωνές.
- Το  Προϊόν. Να είναι ποιοτικό και γρήγορο. Για παράδειγμα ένα σουβλατζίδικο μην προψήνεις το κρέας ΠΟΤΕ θα χάσεις τον πελάτη είναι δεδομένο αυτό. Πόνταρε στην ποιότητα είναι το μέρος που αξίζει να ξοδέψεις.
-  Ο χώρος. Η κουζίνα ή το μπαρ να είναι οργανωμένο έτσι ώστε να κερδίζεις χρόνο στο σέρβις. Ο χώρος του καταστήματος σου πρέπει να είναι περιποιημένος πολύ καλά διακοσμημένος ανάλογα με την περιοχή και το στοιχείο ή θέμα του κάθε μαγαζιού. Μάθε να ξεχωρίζεις σε αυτό, εννοείται να είναι πεντακάθαρο παντού σε όλους τους χώρους.
Πώς αυξάνεις την πελατεία σου;
Αφού έχεις κάνει τις παραπάνω αλλαγές κάνε το εξής:
- Οι τιμές. Κατέβασε τις τιμές είναι ένα από τα βασικά εάν το συνδυάσεις με αύξηση της ποιότητας θα αυξήσεις την πελατεία σου.
- Τεχνολογία. Χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να οργανώσεις τις παραγγελίες φύγε από το μεσαιωνικό μπλοκάκι κερδίζεις πολύτιμο χρόνο.
- Πόστο. Ο καθένας στο πόστο του να ξέρει τι θα κάνει.
- Facebook, κάνε μια σελίδα στο facebook για να παρουσιάζεις εξελίξεις στο μαγαζί σου.
- Events, κάνε διάφορα events στο μαγαζί σου.
- Βρες Target group, Παρατήρησε τι ηλικίες έρχονται στο μαγαζί σου, και ανάλογα πράξε για να το ενισχύσεις.
Για παράδειγμα εάν έρχονται στο μαγαζί σου μικρές ηλικίες επένδυσε σε μερικά tablet έτσι ώστε να μπαίνουν στο internet, να έχεις γρήγορο ίντερνετ και δυνατό wifi, επένδυσε σε επιτραπέζια παιχνίδια και σε παιχνίδια με κάρτες που είναι στην μόδα. Για να βρεις και να κάνεις νέο Traget group δώσε χαρακτήρα στο μαγαζί σου. Αν για παράδειγμα έρχονται μεγάλες ηλικίες παρατήρησε τις συνήθειες τους αγόρασε μερικές εφημερίδες για το μαγαζί σου για παράδειγμα. 
- Ενίσχυση πελατείας, Κάνε δημόσιες σχέσεις και προσφορές σε διάφορους συλλόγους. Για παράδειγμα κάνε κάποια έκπτωση μια προσφορά σε μέλη συλλόγων σε μέρες που δεν έχεις πολύ κίνηση. Υπάρχουν πολλοί σύλλογοι,  όπως διάφοροι πολιτιστικοί, σύλλογοι γυναικών, κυνηγετικοί σύλλογοι, και πολλά άλλα. Μ ε αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει στέκι το μαγαζί σου. Μείωσε τις τιμές τις νεκρές ώρες.
- Συνόδεψε το προϊόν σου με ένα παραδοσιακό προϊόν. Παράδειγμα για καφετέρια το πρωί μαζί με τον καφέ σέρβιρε ένα μικρό κουλούρι ή μια μικρή τυρόπιτα και το απόγευμα ένα μικρό γλυκό. Άλλο παράδειγμα για εστιατόριο στο τέλος δώσε ένα παραδοσιακό ποιοτικό γλυκό όπως για παράδειγμα γλυκό του κουταλιού ή χαλβά κλπ.
-Συνεργασία, κάνε συνεργασία με διπλανά μαγαζιά. Για παράδειγμα εάν κάνεις delivery και έχεις δίπλα σου είτε ένα περίπτερο είτε ένα ζαχαροπλαστείο μαζί με μια παραγγελία μπορείς να βάλεις και το προϊόν του άλλου κλπ. θα κερδίσεις και εσύ και ο γείτονας σου.
- Αγώνες, βάλε στο μαγαζί σου συνδρομητική τηλεόραση για να βλέπουν αγώνες οι πελάτες, μπορείς να το συνδυάσεις με μερικές εφημερίδες για στοίχημα και μερικά δελτία από πρακτορείο Οπαπ τις γειτονιάς σου σε καθημερινή βάση.
Με λίγα λόγια κάνε κάτι το πρωτοποριακό στην επιχείρηση σου  σκέψου μελέτα και διάβασε επένδυσε στην γνώση σαν επιχειρηματίας και γίνε καλύτερος και μην φοβάσαι το ρίσκο. Τελειοποίησε και προσέφερε ένα πρωτοποριακό προϊόν ή υπηρεσία. Μην μένεις στάσιμος συνεχώς να εξελίσσεσαι και να παίρνεις ρίσκο.
Πώς θα βελτιώσω το μαγαζί μου; Πώς θα βελτιώσω το μαγαζί μου; Reviewed by TipsNow on Οκτωβρίου 29, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.